DELEN

De PVV is vanaf het begin af aan weggezet als een one issue partij, die zich alleen tegen de buitenlanders zou verzetten. In de loop der jaren is Geert Wilders er met zijn partij in geslaagd om op een wat typische manier door te dringen tot het kabinet, door middel van een gedoogconstructie. Hij heeft dit voor elkaar weten te krijgen door een hoop zetels te verzamelen in de Tweede Kamer. De voorstanders van de PVV stellen dat dit nooit mogelijk was geweest als one issue partij, waarmee direct het tegendeel bewezen is. Een groot deel van de tegenstanders stelt aan de andere kant dat de partij verder nog altijd niet erg veel voorstelt en er vooral is tegen de Islam.

Verantwoordelijkheid binnen het kabinet

De PVV heeft bij de laatste verkiezingen een hoop stemmen weten te verzamelen en op basis daarvan veel zetels toegewezen gekregen. Het is Geert Wilders zelfs gelukt om met zijn partij door te dringen tot een gedoogconstructie, waarmee er een kabinet is ontstaan dat net genoeg zetels heeft om te kunnen regeren. In theorie heeft de PVV niets te zeggen in Nederland, maar door slim te onderhandelen weet Geert Wilders er over het algemeen goed voor te zorgen dat zijn wensen voor een groot deel tot uiting komen in het regeringsbeleid.

Islam en de buitenlanders

De PVV staat natuurlijk vooral bekend als one issue partij, die zich verzet tegen de, volgens hen, toenemende invloed van de Islam in Nederland. Veel andere partijen zijn het hier totaal niet mee eens, waardoor ze er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de PVV verder weinig over het voetlicht kan brengen. Door doorlopend te hameren op het feit dat de PVV een one issue partij is probeert men de stemmen er weg te kapen. Helaas voor de tegenstanders van de PVV lukt dat lang niet altijd, aangezien Geert Wilders veel van de ergernissen van burgers onder woorden weet te brengen en daarmee meer lijkt te zijn dan een one issue partij.

Weinig mogelijkheden binnen de PVV

Tenslotte is met het vertrek van Hero Brinkman uit de PVV helaas pijnlijk duidelijk geworden dat er binnen de fractie niet erg veel mogelijk is. Brinkman wilde graag een jongerenafdeling ontwikkelen en er daarnaast voor zorgen dat er ook na Geert Wilders nog een PVV zou blijven bestaan. Hero Brinkman kreeg hiervoor maar nauwelijks steun en besloot daarom de partij te verlaten. Voor Geert Wilders was dit een behoorlijke tegenslag, aangezien de vergelijking met de LPF snel gemaakt was en hij opnieuw dient te bewijzen dat hij meer te bieden heeft dan een one issue partij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here