DELEN

De SP doet het in de peilingen erg goed en is zelfs regelmatig de grootste partij van Nederland, waardoor het in ieder geval de nieuwe leider op links lijkt te zijn. Jan Marijnissen was natuurlijk lange tijd de grote man achter de partij, die ervoor wist te zorgen dat het aantal kiezers sterk toenam. Na dat moment werd het even wat minder onder Agnes Kant, maar Emile Roemer heeft ervoor weten te zorgen dat het bekende SP-geluid weer uitstekend te horen is. Hij zorgt er met een combinatie van humor en scherpe opmerkingen voor dat het gedachtengoed van de partij goed over het voetlicht komt. Wat dat betreft lijkt de SP inderdaad de nieuwe leider op links, maar heeft men daarbij ook wel wat hulp gehad van de PvdA.

Verlies van Job Cohen

Vanaf het moment dat Job Cohen aantrad bij de PvdA is in eerste instantie erg goed gegaan, maar vanaf het moment dat men terecht kwam in de oppositie ging het al snel bergafwaarts. De PvdA wist geen vuist te maken tegen het kabinet, waardoor Roemer in die rol terecht kwam. Hij bleek veel beter opgewassen tegen de debatten met bijvoorbeeld de premier en de diverse ministers dan zijn college bij de Partij van de Arbeid.

Uitstraling van Emile Roemer

Daarnaast is de uitstraling van Emile Roemer natuurlijk fantastisch, waardoor de kiezers weer een man hebben om achter te gaan staan, net als bij Jan Marijnissen. Het gaat in de politiek steeds vaker om de manier waarop de leider van een partij de boodschap over het voetlicht brengt, waardoor de SP daar een hoop aan heeft gehad. Emile Roemer zorgt er op een manier vol humor voor dat hij altijd heel scherp uit de hoek kan komen. Bovendien is het niet bang voor de debatten en laat hij zich nooit meeslepen of uitdagen tot zaken waar hij niet achter staat.

Strijd met Diederik Samson

Het zal voor Emile Roemer vooral van belang worden om de strijd aan te gaan met Diederik Samson, de nieuwe leider van de PvdA. Veel van de kiezers van die partij zijn overgelopen naar de SP, waardoor de Socialistische Partij de nieuwe leider op links is kunnen worden. Het is voor Roemer zaak ervoor te zorgen dat die kiezers blijven hangen en in ieder geval niet gaan zweven of zelfs overstappen. Wat dat betreft lijkt het vooral van belang de kiezers duidelijk te maken dat ze bij de SP beter af zijn dan bij de PvdA, wat niet altijd mee zal vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here