DELEN

Trouwen kan op dit moment nog gratis in een groot aantal gemeenten, maar de D66 wil daar zo snel mogelijk vanaf aangezien het iets is dat allang niet meer van deze tijd zou zijn. In plaats daarvan zou het veel beter zijn om ervoor te zorgen dat het geld gaat kosten om te mogen trouwen. Op die manier wil de D66 er eigenlijk voor zorgen dat een ieder die gaat trouwen daar ook zelf voor betaald. Er dienen nu eenmaal kosten gemaakt te worden, die toch ergens vandaan zullen moeten komen. Wat de partij betreft worden de kosten niet langer verhaald op de belastingbetaler, maar zou het goed zijn om aanstaanden er zelf voor op te laten draaien.

Betaald door de belastingbetaler

Het huwelijk lijkt op dit moment wel gratis, maar dat is het volgens de D66 natuurlijk niet. Wat veel mensen zich niet bedenken is namelijk dat de kosten gewoon betaald worden, maar dat dit nu door de belastingbetaler gebeurt. Dat komt door het feit dat de kosten toch betaald dienen te worden en dat de overheid dit daarom dan maar doet. Die krijgt het geld weer binnen uit de betalingen, waardoor we er als het ware allemaal voor betalen wanneer twee mensen besluiten met elkaar te gaan trouwen. Volgens de D66 is het niet langer eerlijk dat het hele land meebetaalt aan de keuze van twee individuen om elkaar het ja-woord te geven.

Achterhaalde wet

Bovendien stelt de D66 dat het gratis trouwen gebaseerd is op een wet die allang achterhaald is en niet meer van toepassing is op deze tijd. Destijds werd de wet ingevoerd vanwege het feit dat het niet mogelijk was om samen te wonen zonder dat men gehuwd was. Tegenwoordig is het uitstekend mogelijk om samen te gaan wonen voordat men gaat trouwen, waardoor het trouwen een vrijwillige keuze is geworden, in plaats van een ‘verplichte’ stap. Wat dat betreft zou het volgens de D66 goed zijn om mensen die ervoor kiezen om te gaan trouwen daar vervolgens ook gewoon zelf voor te laten betalen.

Kostenpost voor de overheid

Bovendien heeft de overheid op die manier de mogelijkheid om een hoop geld te besparen en dat komt in deze tijd natuurlijk goed uit. Er wordt door het kabinet gesproken over verschillende bezuinigingen, waardoor het altijd prettig is als men een meevaller weet te ontdekken. Volgens de D66 gaat het om miljoenen euro’s die men kan besparen, door ervoor te kiezen de kosten van een bruiloft bij de aanstaanden zelf neer te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here