DELEN

Heb jij een organisatie of bedrijf en loop je tegen de ingewikkelde fiscale regels en wetten aan? Dan kan het een heel goed idee zijn om gebruik te gaan maken van een boekhouder in Dordrecht. Een boekhouder kan je namelijk helpen bij het vinden van de juiste vorm waarin jij je administratie bij kunt gaan houden. Soms denken ZZP’ers dat het voor hen niet nodig is om een administratie bij te houden, maar niets is minder waar. Iedereen die ingeschreven is bij de KVK, dient een uitgebreide boekhouding te doen. Hierbij dienen alle transacties bijgehouden te worden en de BTW apart genoemd te worden. Hierdoor kan een Belastinginspecteur, in geval van een onderzoek, gemakkelijk door de boekhouding heen kijken. Het is dan ook wettelijk verplicht om vijf jaar aan administratie bij te houden. Het kan in het begin dan ook een beetje

Een boekhouder in Dordrecht

Een goede boekhouder in Dordrecht kan je niet alleen helpen bij het opzetten van een goede boekhouding. Ze zullen je ook kunnen helpen bij het juist wegschrijven van transacties, zodat je het maximale uit je fiscale voordeel kunt halen. Een startende onderneming die nog onder de twintigduizend euro aan omzet draait, heeft namelijk veel fiscale voordelen. Zo zijn er allerlei regelingen die jouw voordelen bieden bij het investeren in apparatuur, of het leasen van een bedrijfsauto. Het kan dan ook heel lucratief zijn om je hierover te laten informeren door een goede boekhouder in Dordrecht. Men zegt wel eens: “Een goede boekhouder kost je geen geld maar levert geld op” en in de meeste gevallen is dit ook waar. Natuurlijk betaal je een goede boekhouder gewoon voor zijn diensten. Maar doordat hij of zij je zo goed kan helpen bij het vinden van de voordelen en uitzonderingen, bespaar je jezelf ook heel veel geld bij de afrekening aan het einde van het jaar. Daardoor bespaar je jezelf misschien veel meer geld op de Belastingen dan je d boekhouder betaalt. Daarnaast ben je er zeker van dat je boekhouding op een goede pen professionele manier wordt afgewerkt. 

Boekhouding en de jaarrekening

Welke diensten je van een boekhouder verwacht hangt helemaal af van wat jij zelf wel en niet op wilt pakken. Sommige mensen besteden graag alles uit aan de boekhouder in Dordrecht. Hierbij kijkt de boekhouder elke paar weken naar de bankafschriften en houdt hij of zij een uitgebreide boekhouding voor je bij. In andere gevallen doen mensen dit zelf en laten ze de boekhouder in Dordrecht enkel de jaarrekening en balans maken. Hierdoor kan men dan ook gemakkelijk zorgen dat alles op een goede manier kan worden samengevoegd. Hierbij kan een boekhouder dan ook aan het einde van het vierde kwartaal kijken of je alles goed hebt ingevuld en eventueel nog aanpassingen doen. Hierbij kan hij er ook voor zorgen dat je eventuele correcte kunt doen op fouten die je wellicht in andere kwartalen gemaakt hebt. Zo kom je toch nog op een goede afsluiting uit en krijg je misschien zelfs nog geld terug van de fiscus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here