DELEN

Ben jij degene die dit jaar de kerstpakketten mag samenstellen? Dan komt het onderstaande stappenplan je vast goed van pas. Het uitkiezen en bestellen van pakketten die iedereen wil hebben en die iedereen blij maken is lastig. Misschien denk je wel dat het onmogelijk is om alle medewerkers blij te maken of ga je naar generieke opties grijpen zoals een flesje wijn of een cadeaubon. Het probleem is dat je dan niet laat zien dat je moeite hebt gedaan om het pakket te vinden en dat werkt juist demotiverend. Gebruik het onderstaande stappenplan en je vindt de kerstpakketten waar je iedereen blij mee maakt deze kerst.

1.    Een kerstpakketten vragenlijst uitsturen

Het eerste wat je doet is een vragenlijst opstellen voor je personeel. Daarin vraag je ze gewoon wat ze van de kerstpakketten verwachten en hoef je daar niet meer naar te gissen. Het is ook altijd een goed idee om je medewerkers bij de pakketten te betrekken, want dan krijgen ze het gevoel dat ze inspraak hebben in wat er gebeurt. Maak een korte vragenlijst, met niet meer dan drie vragen, en stuur deze rond. Daarin vraag je ze bijvoorbeeld om het perfecte kerstpakket te omschrijven, om aan te geven wat de plus- en minpunten waren van het vorige pakket of om gewoon te vertellen wat de verwachtingen zijn.

2.    Wat heeft iedereen gemeen?

In plaats van een product te kiezen waarmee je zoveel mogelijk medewerkers probeert tevreden te stellen, is het beter om een punt te pakken dat iedereen gemeen heeft. Jullie werken allemaal voor hetzelfde bedrijf en dat benadruk je door een kerstpakket in de kleur van je huisstijl te kiezen. Je maakt het pakket nog persoonlijker door een product te kiezen dat relevant is voor wat jullie doen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan kerstpakketten met een powerbank op zonne-energie als jullie een leverancier zijn van zonnepanelen.

3.    Welke boodschap wil je uitdragen

Als bedrijf ben je trots op je medewerkers en wil je ze laten zien dat je waardeert hoeveel inzet ze hebben getoond het afgelopen jaar. Dat doe je door een kerstpakket te geven, maar nog meer door daar een boodschap aan toe te voegen. Wil je laten zien waarom je blij bent met je personeel, dan kies je een grote prestatie waar iedereen aan heeft bijgedragen. Misschien hebben jullie veel aandacht besteed aan duurzamer worden en daar bepaalde doelstellingen voor weten te halen. Dan kun je voor kerstpakketten kiezen met een ecologisch thema. Hebben jullie een grote Duitse klant weten te bemachtigen? Dan zijn er pakketten met een Duits thema.

4.    Je pakketten bestellen

Het enige wat je nu nog moet doen is je kerstpakketten bestellen en daar gebruik je het beste een webwinkel voor. Daar vind je het grootste assortiment en de laagste prijzen. Deze staan het hele jaar en 24/7 tot je beschikking. Met de filters breng je alleen de kerstpakketten naar voren die voor jou relevant zijn. Zo kan deze kerst met een kerstattentie als die jij speciaal hebt uitgekozen, in jouw bedrijf alleen maar een succes worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here